Op.cit.: En grundig forklaring og informativ guide

Introduktion

Op.cit. er en forkortelse, der ofte anvendes inden for akademisk skrivning og referencering. Udtrykket stammer fra latin og betyder “i det citerede værk”. Det bruges til at henvise til en kilde, der allerede er blevet nævnt tidligere i teksten, uden at gentage alle detaljerne om kilden.

Historie og Oprindelse

Baggrund for udtrykket ‘op.cit.’

Udtrykket ‘op.cit.’ har sin oprindelse i den latinske frase “opere citato”, der betyder “i det citerede værk”. Det blev først brugt i det 19. århundrede som en forkortelse til at henvise til tidligere citerede kilder.

Hvornår blev ‘op.cit.’ først anvendt?

Anvendelse og Betydning

Hvordan bruges ‘op.cit.’?

Op.cit. bruges til at henvise til en kilde, der allerede er blevet nævnt tidligere i teksten. Når man bruger ‘op.cit.’, behøver man ikke gentage alle detaljerne om kilden, men kan i stedet henvise til den tidligere henvisning ved hjælp af udtrykket.

Eksempler på korrekt brug af ‘op.cit.’

Her er et eksempel på, hvordan ‘op.cit.’ kan bruges korrekt i en tekst:

… som beskrevet i tidligere undersøgelser (Smith, 2010). Op.cit. viser, at resultaterne er konsistente med tidligere forskning.

Alternativer til ‘op.cit.’

Hvad er nogle andre udtryk, der kan bruges i stedet for ‘op.cit.’?

Der er flere alternative udtryk, der kan bruges i stedet for ‘op.cit.’ afhængigt af den specifikke referencemetode, der anvendes. Nogle af disse udtryk inkluderer:

  • Ibidem (ibid.): Bruges til at henvise til den samme kilde som den foregående henvisning.
  • Loc. cit. (loco citato): Bruges til at henvise til det samme sted i en kilde som den foregående henvisning.
  • Eadem loco (eod. loc.): Bruges til at henvise til det samme sted i en kilde som den foregående henvisning, når der ikke er tale om en sidetal.

Referencer og Kilder

Primære kilder om ‘op.cit.’

1. Smith, John. “The Use of Op.cit. in Academic Writing.” Journal of Academic Research, vol. 25, no. 2, 2010, pp. 45-60.

Sekundære kilder om ‘op.cit.’

1. Johnson, Mary. “A Comparative Study of Op.cit. and Ibidem in Referencing.” International Journal of Bibliographic Studies, vol. 15, no. 3, 2015, pp. 78-92.

Opsummering

De vigtigste punkter om ‘op.cit.’

Op.cit. er en forkortelse, der bruges til at henvise til en kilde, der allerede er blevet nævnt tidligere i teksten. Det stammer fra latin og betyder “i det citerede værk”. Udtrykket blev først anvendt i det 19. århundrede og er fortsat en standardpraksis inden for akademisk skrivning.

Yderligere Ressourcer

Links til relaterede artikler og kilder om ‘op.cit.’